Az emberi butaságról a szagértői hazugságokról és a rosszindulat ártó hatásáról

Gazságügyi Szagértő

Gazságügyi Szagértő

A hazug és irígy barát előnyei

2020. április 27. - MagyarHírmondó

Sok hasonló tapasztalatot megélt embertársaink szerint, a hazug ember jobb mint a sánta kutya: nem kell kergetni mert házhoz jön és azért sem mert a pofont is bevárja.
A pofont? Azt a nagy büdös nagy pofont amit Önmagának ver az arcára. A barátság értékmérője a féltékenység? Vagy a barátság értékmérője az irígység?


hamisbarat-kamu-baratt.jpg

Hogyan tanít az a barát aki azt mondja barát és elárul?

Az a barát a legjobb mert megerősít abban, hogy jó vagy és megerősít abban, hogy Ő meg gyenge. Az emberi érték az ha megbeszéli veled, figyeli az értékeidet, érdekeidet és aztán reagál dolgokra. Ez a barát a barát. A többi az érdek embertárs, érdek pillanatnyi téged rajongó, de semmi köze a baráthoz.

Sok időt nem érdemes tehát arra szánni aki elárul, mert alanyi jogon lesz áruló és a következményeivel is számolnia kell. A következmények pedig elég nagyok ha bele gondolunk a harag romboló hatásába. Haragos vagy? Kár lenne: engedd el. Szenvedni fog eleget ez az ember mikor ráébred, ellépte a lépést. A tánc és az élet ilyen: vannak jó lépések és rossz lépések. Ezek hatással vannak életünkre. Annak az életére is aki barátként elárul.

az-arulo-barat.jpg
Sajnáld e őt?  Szerintem NE!

Sajnálni annyi mint gyengének látni: én az érezz vele együtt gondolatot javaslom. Megérteni a miértjét, az okát, a gyáva árulásának a célját.  Az emberek jók, alapvetően aranyosak, kedvesek és nem akarják bántani egymást. Ez valahogy kijön belőlük és elromlanak a dolgok. Aztán már nem akarják megjavitani /se/.

 


Ez olyan amit ember tesz emberrel: aztán harag és ellenségeskedés lesz belőle! Van akinek ez nem elég, hogy békésen intézze a dolgait? Van! Ők az életüket mérgeskedve és szorongva töltik!

Legyél békés, kedves és barátságos és ha rombolni támad kedved, fuss egy kört és nyugodj le!

A hazug barát jó tanító!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gazsagugyiszagerto.blog.hu/api/trackback/id/tr4415634362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása